De Specialist in Zandzuigen & Grondzuigen | Kooiker Zuigtechniek « Overslaan en naar de inhoud gaan

Zandzuigen / grondzuigen

Inhoudsopgave

 

Bent u een zakelijke bezoeker? Ga dan naar: zandzuigen - zakelijk

 

Moet u graafwerkzaamheden uitvoeren op een kwetsbare locatie met kabels en leidingen? Dan is zandzuigen een veiliger, beter en sneller alternatief dan graven met een graafmachine. Een zandzuiger werkt snel en beperkt de overlast tot een minimum. U voorkomt elke kans op graafschade.
 

Grondzuigen met onze alleszuiger

Onze zandzuiger is een alleszuiger. Met de krachtige motor en de sterke zuigslang is zand zuigen, grind zuigen, grond zuigen en modder zuigen geen enkel probleem.  Voor elk vraagstuk is onze enorme industriële stofzuiger de beste oplossing.

zandzuigen en grondzuigen
 

Zandzuigen in eigen beheer

Bepaalt u liever zelf de planning en inrichting van uw project? Dan kunt u een zandzuiger huren. Zelf zand zuigen met een zandzuiger is efficiënt, snel en vakkundig uit te voeren door de goede kwaliteit van onze machines en de onderdelen. Neemt u vrijblijvend contact op voor meer informatie over onze huurmogelijkheden van onze grond zuigers.
 

Kooiker Zuigtechniek, de specialist in zand zuigen en grond zuigen

Kooiker Zuigtechniek werkt sinds 2006 als specialist in zand zuigen met het beste materieel. We zijn snel inzetbaar, ook bij calamiteiten. Onze dekking is landelijk en we zijn voorzien van alle benodigde vergunningen en certificaten. 
 

Wat kost zandblazen of zandzuigen?

Kooiker Zuigtechniek is door het grote wagenpark zeer efficiënt inzetbaar. Dat stelt ons in staat om zeer competitieve prijzen te hanteren. We sturen u graag vrijblijvend een offerte voor zand zuigen of grond zuigen.
 

Grond zuigen

Naast zand zuigen is onze grondzuiger ook uitermate geschikt om grond, modder en grind mee te zuigen. Bij reparatie en aanleggen van kabels, leidingen en riolering is de grondzuiger de meest efficiënte methode. Een grondzuiger is een krachtige machine met een enorme capaciteit.
 

Het uitdiepen van een kruipruimte of aanleggen van een zwembad

Een grondzuiger kan grond zuigen op de meest moeilijk begaanbare plekken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kruipruimte ophogen of bij tuingrond afvoeren. Het zand of de grond wordt verwijderd door middel van lange slangen. Door het stofzuiger-idee ervaart u praktisch geen overlast van deze werkzaamheden.
 

Zand zuigen met subsidie?

Er zijn diverse regelingen die het huiseigenaren mogelijk maakt om de kruipruimte tegen gunstige voorwaarden te isoleren. Wanneer u voldoet aan bepaalde eisen vanuit de gemeente kunt u in aanmerking voor een subsidie. Gebruikt u grondzuigen als hulpmiddel voor isolatie? Informeer dan naar deze subsidieregelingen.

 

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren!

Grind zuigen

Het verwijderen van grind is een enorm tijdrovend en lastig onderdeel bij grondonderhoud en verwijdering. Grind is erg zwaar en ongrijpbaar. Grind zuigen met een grondzuiger of zandzuiger is de ultieme oplossing. De grondzuiger werkt een stuk sneller, efficiënter en ook nog schoner dan een graafmachine. 
 

Moeilijk begaanbare of bereikbare locaties

Een zand zuiger kan locaties bereiken die meer dan 60 à 70 meter van de vrachtwagen verwijderd zijn. Ook moeilijk bereikbare locaties zijn daardoor te bewerken. Kunt u geen graafmachine inzetten? Ook dan is een zand zuiger de ideale oplossing en scheelt het heel wat kruiwagens heen en weer rijden.
 

Hoe werkt de zandzuiger?

 1. De vrachtwagen wordt geparkeerd en veilig en stevig opgesteld;
 2. De slangen worden uitgelegd richting de uit te zuigen locatie;
 3. De slang wordt aan het werk gezet op de uit te zuigen locatie, die zelfs meer dan 60 a 70 meter van de vrachtwagen verwijderd kan zijn;
 4. Indien er leidingen, kabels of riolering aanwezig zijn, worden deze vrij gezogen;
 5. De weggezogen grondstoffen worden afgevoerd; 
 6. Indien gewenst kunnen de grondstoffen na reparatie of aanleg weer terug worden gespoten;
 7. Na afronding van het zandzuigen of grondzuigen wordt de locatie en directe omgeving opgeruimd achtergelaten.

zandzuigen grond zuigen
 

Wat zijn de voordelen van een samenwerking met Kooiker Zuigtechniek?

 • Wij werken snel, efficiënt, proactief en oplossingsgericht;
 • Wij werken met transparante en vooraf vastgelegde prijzen;
 • We beschikken over alle vereiste certificaten en vergunningen om te werken op iedere locatie;
 • Onze werknemers zijn deskundig, ze zijn medisch gekeurd en allen voorzien van een veiligheidspaspoort, zodat we ook op petrochemisch en industrieel terrein snel aan de slag kunnen.
   

Vereiste certificaten en vergunningen

 • Kooiker Zuigtechniek is VCA* en ISO 9001 gecertificeerd;
 • We zijn BRL 7000 gecertificeerd;
 • Onze zuigauto’s zijn SIR gekeurd;
 • Onze zuigauto’s zijn voorzien van gasdetectie en een aarding controle unit;
 • Onze medewerkers zijn medisch gekeurd en voorzien van een veiligheidspaspoort en een NAM-pas, zodat wij ook op petrochemisch en industrieel terrein snel aan de slag kunnen;
 • En we zijn ook nog een erkend leerbedrijf transport en logistiek.
   

Zandzuigen voor bodemonderzoek

Onze zandzuigers zijn bij uitstek geschikt om stukken grond en zand weg te zuigen voor bodemonderzoek in de industrie of petrochemie. Onze zandzuigers nemen op veilige wijze bodemmonsters bij kernreactoren, olieraffinaderijen, benzinepompen of bij andere locaties waar de grond mogelijk verontreinigd is. 
 

Wat kost zandblazen of grondzuigen?

De kosten zijn uiteraard afhankelijk van de grootte van het project en de moeilijkheidsgraad. Daarom offreren wij elke opdracht daarop aangepast. U krijgt een vrijblijvende, transparante prijsopgaaf zodat u vooraf precies weet wat er wordt gedaan en wat er na afloop op uw factuur komt te staan. 

We vertellen u graag meer over de mogelijkheden en haalbaarheid van een project. Neem daarvoor vrijblijvend contact met ons op. 
 

Impressie

 

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst 15 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto bij u in de buurt. Bekijk hier ons uitgebreide wagenpark!
 

Meer informatieMinder informatie

Het werkgebied van Kooiker Zuigtechniek B.V.

werkgebied kooiker zuigtechniek.jpg

Een greep uit onze zakelijke klanten