Header_projecten

Grondverzakking oplossen

Grondverzakking onder fundering of in de tuin

Kapotte bestratingen, schade aan uw mooie terras en verzakkingen aan de buitenkant van de woning: grondverzakking, of bodemdaling, heeft vaak vervelende gevolgen. Kooiker Zuigtechniek B.V. smoort die gevolgen in de kiem met behulp van blaastechniek.

Wat zijn de oorzaken van bodemdaling?

Er zijn tal van oorzaken die leiden tot bodemdaling of bodemverzakking. In grote delen van Nederland zakt de grond langzaam vanwege geologische redenen. Een deel van de ondergrond bestaat uit klei en veen, dat inklinkt als gevolg van de onttrekking van grondwater. Ook bouwactiviteiten en het winnen van aardolie, aardgas en zout hebben invloed op de grondverzakking. Heel vervelend als dat direct invloed heeft op uw huishouden, de ligging van het terras en de bestrating; maar wat doet u ertegen?

Zandblazen: een lange termijn oplossing

Zandblazen is de lange termijn oplossing op het gebied van grondverzakking. Vaak worden grondverzakkingen van buitenaf aangevuld met zand, maar dan keert het probleem binnen drie jaar terug. Kooiker Zuigtechniek B.V. begint bij het begin. Wij werken van binnenuit en brengen via de kruipruimte een laag zand tegen de funderingsbalken aan, waardoor de ruimte gevuld is en het zand van buiten niet meer naar binnen kan. Deze duurzame manier van werken weert grondverzakkingen in het algemeen voor minstens veertien jaar.

Zand blazen in de kruipruimte om de kruipruimte op te hogen
Zandblazen in de kruipruimte om de kruipruimte op te hogen

De voordelen van blaastechniek:

Zandspuiten is een langdurige, kostenbesparende oplossing voor grondverzakkingen;
Ook moeilijk bereikbare plaatsen zijn, vanwege onze compacte blaasauto’s, eenvoudig te bereiken;
Een schoon huis en interieur, want alle werkzaamheden verlopen via de kruipruimte.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van blaastechniek om grondverzakkingen tegen te gaan? Of wilt u vrijblijvend een offerte ontvangen? Neem contact op met Kooiker Zuigtechniek B.V. Wij voorzien u graag van een eerlijk advies op maat.


Referenties
Copyright 2018 Kooiker Zuigtechniek