Heb je last van water in de kruipruimte? Vocht in de kruipruimte is een veel voorkomend, lastig probleem. Omdat we in Nederland het grondwater relatief hoog staat en de huizen op een lager niveau gebouwd worden, kan het voorkomen dat de kruipruimte deels volloopt met water. Het water zorgt voor slechte isolatie, voor stank uit de kruipruimte en voor wegzakkend zand onder de fundering. Tevens zorgt optrekkend vocht voor schimmelvorming op muren in de woning zelf. Hierdoor verslechteren de leefomstandigheden in de woning. Wij kunnen deze problemen oplossen door het aanleggen van drainage in de kruipruimte of door het opspuiten van schelpen.
Oorzaak vaststellen van water-probleem in de kruipruimte
Voordat je actie onderneemt is het belangrijk om vast te stellen waar het water in de kruipruimte vandaan komt. Het water komt natuurlijk ergens vandaan. De oorzaak kan bijvoorbeeld een lekkage zijn aan een kapotte rioleringsbuis. Ook een hoge grondwaterstand kan er voor zorgen dat er water in de kruipruimte blijft staan. De oorzaak van het probleem bepaalt uiteindelijk welke techniek we inzetten. Het is dus raadzaam om eerst de oorzaak boven water te krijgen.
Water in kruipruimte of kelder laten verwijderen
Het verwijderen van water in de kruipruimte of kelder lijkt tijdrovend, bewerkelijk en vies. Behalve met een zuigwagen van Kooiker Zuigtechniek. Dan is het leegzuigen van een vochtige kelder of vochtige kruipruimte snel geklaard. De werkzaamheden nemen vaak maar een werkdag in beslag. Met de krachtige zuigwagen zijn we in staat om via lange zuigslangen vocht, vuil en zand weg te zuigen. Bij lekkage van het riool zorgen we ervoor dat de vervuiling volledig wordt weggezogen en brengen we eventueel weer een nieuwe laag schoon zand aan. Staat er altijd een laag water in de kruipruimte? Dan is het aan te raden om drainage aan te laten leggen, waardoor het water direct wordt afgevoerd naar het riool.
Vrijblijvend offerte aanvragen
Heb je last van water in de kruipruimte? En wil je weten welke oplossing wij kunnen bieden? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan.
Bekijk ook onze video’s over wateroverlast in de kruipruimte
Een vochtige kruipruimte of een laag water in de kruipruimte?
Wij zuigen de vochtige kruipruimte schoon en leeg en vullen deze naar wens met zand, argexkorrels of schelpen. Een groot voordeel van de zuig- en blaastechniek is dat je huis schoon blijft. Omdat de slang direct van de zuigwagen naar de kruipruimte of kelder gaat, zal vuil en vocht niet in de woning terecht komen. Vervolgens wordt het weggezogen materiaal opgeslagen en afgevoerd. Is de oorzaak van het waterprobleem in de kruipruimte bekend? Dan bepalen we welke oplossingen we in kunnen zetten.
Structureel een laag water in de kruipruimte
Een structureel waterprobleem in de kruipruimte is vervelender. Dan is de beste oplossing het aanleggen van drainage in de kruipruimte. Drainage zorgt voor een directe afvoer van het overtollige water naar het riool. Je zult merken dat de kruipruimte aanzienlijk droger zal zijn. Eventueel kunnen we de kruipruimte iets ophogen met een laag drainagezand of isolatie schelpen, waardoor het de kruipruimte droger blijft.
Rioollekkage en stankoverlast
Heb je last gehad van lekkage aan het riool? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk ook last van stankoverlast. In dit geval adviseren we bij ernstige vervuiling eerst een laag vervuiling weg te laten zuigen. Daarna kunnen we de bodem van de kruipruimte afdekken met een laag drainage zand.
Voordelen van een opgevulde kruipruimte
De natuurlijke drainage van bijvoorbeeld schelpen verbetert het klimaat onder uw huis;
Er is minder tocht en de vloer voelt minder koud aan;
Er komt minder huisstofmijt en minder ongedierte in uw woning;
Uw woning is beter geïsoleerd;
Minder last van vocht en schimmelvorming in de rest van het huis.
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Heb je een vraag over het toepassen van blaas- en zuigtechniek tegen vocht in kruipruimte, of wil je vrijblijvend een offerte? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
Heb je een lekke kelder of een zeer vochtige kelder?
Het is belangrijk dat het leefklimaat van een kelder in orde is. Zeker als je gebruik wilt maken van de kelder voor opslag. Met de juiste zuigtechniek is het mogelijk de kelder of kruipruimte binnen korte tijd droog te zuigen. Daarna kun je eenvoudig je kelder waterdicht maken en/of je kruipruimte isoleren. Naast een droge kelder zal je merken dat ook de leefomstandigheden in de woning verbeteren. We adviseren wel te informeren naar de mogelijke oplossingen.
Oorzaken van water in de kruipruimte
De aanwezigheid van vocht in kruipruimte kan verschillende oorzaken hebben. Er lekt een leiding of riolering. Of het grondwaterpeil staat zo hoog dat het water boven het zand in de kruipruimte uitkomt. In beide gevallen is de kruipruimte een oorzaak van veel problemen in de rest van het huis.
Vervuiling door een kapotte riolering
Wanneer de kruipruimte vervuild is door bijvoorbeeld een kapotte riolering, kunnen wij eerst de kruipruimte leegzuigen zodat het een schone ruimte wordt. De riolering kan dan beter bereikt worden voor reparatie. Je kunt dan eventueel kiezen voor kelder waterdicht maken en de ruimte direct laten isoleren.
Overlast van een vochtige kelder of vochtige kruipruimte
Je kunt op verschillende manieren overlast hebben van water in kruipruimte of een lekke kelder. Het vocht trekt omhoog in de muren, met als gevolg schadelijke schimmelvorming. Ook voelt de vloer in huis vaak koud aan en kan er een muffe lucht in huis aanwezig zijn. Water in de kruipruimte kan schadelijke gevolgen hebben voor de gezondheid.
Oplossingen tegen water in de kruipruimte
De laag vervuild zand wegzuigen en lekkende leidingen of riolering laten repareren;
Laag zand aanbrengen zodat het boven het grondwaterpeil uitkomt;
Schelpenisolatie aanbrengen voor natuurlijke drainage;
Argexkorrels aanbrengen voor een natuurlijke drainage.
Zand aanbrengen kruipruimte
Het aanbrengen van zand helpt om boven het grondwaterpeil uit te komen. Hiermee voorkomen we vochtoverlast uit de kruipruimte. Eventueel zuigen we vervuilde grond eerst weg en voeren dit af. We blazen vervolgens schoon zand in de kruipruimte. Je hebt niet langer last van een ander veelgehoord probleem; ‘zand zakt weg onder fundering’.
Door lekkage aan de afvoer hadden de bewoners last van stankoverlast vanuit de kruipruimte. Door een dikke laag schoon zand over de vervuiling is de overlast verholpen.
Een vochtige kruipruimte is geïsoleerd met een schelpen. Door de schelpenisolatie heeft de woning geen last meer van optrekkend vocht en kou vanuit de kruipruimte.
Water in de kruipruimte aanpakken met een duurzaam natuurproduct
Wij raden aan om te kiezen voor een drogere en warmere kruipruimte op basis van een duurzaam natuurproduct. Tien procent van alle warmte gaat verloren via de vloer. Schelpen zijn het ideale, natuurlijke isolatiemateriaal voor uw kruipruimte en tegen water in kelder.
Schelpen in de strijd tegen vocht in kelder
Schelpen hebben van nature een vochtwerende en isolerende functie. Ze bestaan voor bijna honderd procent uit kalk, dus kunnen ze niet gaan rotten. Bovendien hebben ze een onbeperkte levensduur en werking. Het blazen van schelpen in de kruipruimte of kelder zorgt voor een natuurlijke drainage in kruipruimte.
Hoe gaan wij te werk?
De vrachtwagen wordt geparkeerd en opgesteld en de slangen worden uitgelegd richting de woning
We zorgen ervoor dat deurposten, kozijnen en vloer afgedekt of beschermd worden, waardoor geen beschadigingen kunnen optreden
De slang wordt naar het kruipluik gebracht
Onze grondwerker gaat de kruipruimte in en gaat met de slang in de kruipruimte
We zuigen het water weg en vullend de kruipruimte wordt desgewenst met schelpen, Argexkorrels of zand
We ruimen alles open laten de woning schoon achter
Daarna voeren we het vuil, het water en zand direct af
Heb je last van een vochtige kruipruimte?
Er zit veel verschil in kruipruimtes, daardoor verschilt de manier van behandeling per ruimte. Wij adviseren je graag over de mogelijkheden tot kelder waterdicht maken in je huis of bedrijfspand. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte.
Uitgebreid wagenpark
Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst 20 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto bij je in de buurt. Bekijk hier ons uitgebreide wagenpark.