Subsidie | Kooiker Overslaan en naar de inhoud gaan

Subsidie

Voor het isoleren van uw woning zijn er mogelijkheden om een subsidie aan te vragen. Hierdoor kunt u financieel ondersteund bij het energiezuinig maken van uw woning. 

 

Lager btw percentage op arbeid van isoleren

Wilt u uw woning isoleren met het doel dat de woning energiezuiniger wordt? Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal bij woningen ouder dan 2 jaar geldt een btw tarief van 9%. Op de website van de belastingdienst (https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/btw/tarieven_en_vrijstellingen/diensten_6_btw/werkzaamheden_aan_woningen/isoleren_van_woningen) kunt u hier meer informatie over vinden. 

 

Subsidie energiebesparing VvE

Wanneer u als VvE voor uw gebouw en appartement(en) maatregelen wilt nemen voor energiebesparing, kunt u de Subsidie energiebesparing eigen huis aanvragen. VvE’s kunnen gebruik maken van de regeling tot en met 2018. Op www.rvo.nl vindt u de stand van zaken met betrekking tot het budget in 2018.

 

U kunt momenteel uw woning dus extra voordelig isoleren. Door het lage btw-tarief en in combinatie met een eventuele subsidie is het momenteel aantrekkelijk om bijvoorbeeld schelpenisolatie aan te brengen. Voor meer informatie over het aanvragen van een subsidie kunt u kijken op http://www.energiesubsidiewijzer.nl.  


 

Een greep uit onze zakelijke klanten