De specialist in schelpen isolatie | Kooiker Zuigtechniek B.V. « Overslaan en naar de inhoud gaan

Schelpen isolatie

Inhoudsopgave

Bent u een zakelijke bezoeker? Ga dan naar: schelpen isolatie - zakelijk

Heeft u last van een koude vloer, vocht in de muren, schimmel, ongedierte of stank in huis? Grote kans dat u last heeft van een vochtige kruipruimte. De oplossing is schelpen isolatie. Uw huis wordt op natuurlijke wijze geïsoleerd door het aanbrengen van schelpen onder de vloer. Kooiker Zuigtechniek is specialist in kruipruimte uitgraven en schelpen isolatie en helpt u binnen 1 dag van de oorzaak van al deze problemen af. 
 

Schelpen in kruipruimte

Schelpen zijn het ideale, natuurlijke isolatiemateriaal voor uw kruipruimte. Van nature hebben schelpen een vochtwerende en isolerende functie. Omdat schelpen voor bijna honderd procent uit kalk bestaan, krijgt u geen last van rotting. Bovendien hebben schelpen in kruipruimte een onbeperkte levensduur en werking. 

schelpen isolatie
 

Waarom Kooiker Zuigtechniek B.V.?

 • Wij hebben een jarenlange ervaring in kruipruimte isoleren
 • Onze specialistische medewerkers werken met het beste en nieuwste materieel;
 • We werken met natuurlijk materiaal zoals zand schelp en hydraschelp;
 • U krijgt vooraf een eerlijk en transparant advies;
 • Wij werken snel, efficiënt en beperken overlast tot een minimum;
 • Wij werken tegen heldere en zeer concurrerende tarieven.
   

Kruipruimte isoleren kosten

Heeft u een vraag over het toepassen van blaas- en zuigtechniek met zand schelp of hydraschelp in uw kruipruimte, of wilt u graag een offerte voor kelder isoleren? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
 

Waarom schelpen isolatie?

 • Schelpen zijn een natuurlijk product;
 • De energiekosten worden lager door de droge lucht die boven de schelpen ontstaat;
 • De overlast van stank, ongedierte en vochtproblemen onder en in de vloer vermindert enorm;
 • Ongedierte loopt niet graag over schelpen kruipruimte, in verband met de scherpe delen;
 • De vloeren voelen veel minder koud aan door de schelpen kruipruimte isolatie vlak eronder
 • Het gaat om een natuurlijke en blijvende drainage, want de schelpen gaan een leven lang mee, er is dus sprake van een eenmalige investering.
   

Hoe werkt schelpenisolatie?

Schelpen zijn een natuurlijk drainage product, omdat ze vocht terugdringen. In de bovenste laag van de schelpen ontstaat een gedeelte stilstaande lucht. Het opkruipende vocht condenseert in de schelpen en loopt weer naar beneden. De lucht boven de schelpen is droog en veel minder koud.

 

Subsidiemogelijkheden

Er zijn diverse regelingen voor huiseigenaren om de kruipruimte tegen gunstige voorwaarden te isoleren. Wanneer u voldoet aan bepaalde eisen vanuit de gemeente, kunt u in aanmerking komen voor een subsidie. Informeer dan naar deze subsidieregelingen.
 

Kruipruimte isoleren kosten

Kruipruimte isoleren kosten kunnen behoorlijk uit de hand lopen als het project niet op de juiste manier wordt aangepakt. Het is belangrijk dat de kruipruimte eerst goed wordt leeggepompt, wordt voorbereid en daarna wordt geïsoleerd met het juiste materiaal. Een juiste aanpak van binnenuit voorkomt veel te hoge kruipruimte isoleren kosten. 
 

Kelder isoleren

Ook een kelder isoleren is mogelijk door middel van schelpen kruipruimte isolatie. Schelpen isolatie wordt gedaan met natuurlijk materiaal dat ervoor zorgt dat vocht wordt opgenomen en de vloer erboven niet meer koud en vochtig aanvoelt. Schelpen onder de vloer helpen de ruimtes boven de kelder minder vochtgevoelig en sneller warm te worden.
 

Hoe komen de schelpen onder de vloer

Dit kan handmatig, maar dit is een zeer tijdrovende en lastige klus. Met de zuig- en blaastechniek van Kooiker Zuigtechniek zijn zelfs de moeilijkste locaties gemakkelijk bereikbaar. Daarnaast is het een snelle en zeer schone methode. Overlast en rommel wordt tot een minimum beperkt. 

schelpen isolatie
 

Hoe gaan wij te werk bij kruipruimte ophogen?

 • Onze vrachtwagen wordt geparkeerd en veilig opgesteld en de slangen worden uitgelegd richting de woning;
 • Indien nodig wordt met dekens en deurpostbeschermers de woning of het bedrijfspand beschermd;
 • De slang wordt naar het kruipluik geleid;
 • Onze grondwerker gaat met de slang de kruipruimte in;
 • Vocht of verontreinigde grond wordt weggezogen en de kruipruimte wordt opgevuld met schelpen;
 • Alles wordt opgeruimd zoals het is aangetroffen en weggezogen zand en water wordt netjes voor u afgevoerd.
   

Kruipruimte isoleren kosten

Wilt u uw kruipruimte isoleren of ophogen met subsidiegeld? Wanneer u kiest voor verhogen met schelpen isolatie bestaat de kans dat u hiervoor in aanmerking komt. Er zijn gemeentes die het energiezuinig wonen stimuleren door middel van schelpen kruipruimte subsidies op bepaalde maatregelen. Lees hier alles over de subsidieregelingen.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst 15 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto bij u in de buurt. Bekijk hier ons uitgebreide wagenpark!
 

Meer informatieMinder informatie

Een greep uit onze zakelijke klanten