Geslaagde actiedag Grond in Verzet | Kooiker Overslaan en naar de inhoud gaan

Geslaagde actiedag Grond in Verzet

Grond In Verzet kijkt terug op geslaagde actiedag.

'Kabinet moet nu doorpakken'

Met zo’n 6.000 bezoekers en 1.000 voertuigen op het Malieveld kijkt de stichting Grond In Verzet (GiV) terug op een geslaagde actiedag in Den Haag.

“We hebben kabinet en politiek goed duidelijk kunnen maken dat het water veel ondernemers letterlijk tot aan de lippen staat als gevolg van de stikstof- en PFAS-impasse”, aldus Klaas Kooiker van GiV. “Ik hoop dat het kwartje gevallen is en het kabinet nu daadkracht toont!”

Elke dag telt!
De organisatie waardeert dat de vier bewindslieden (Van Veldhoven, Knops, Wiebes, Schouten) naar het Malieveld zijn gekomen. Ze hadden echter gehoopt op concretere toezeggingen voor een werkbare norm voor PFAS en een snelle drempelwaarde voor stikstof. “Het blijft onduidelijk hoe lang we daar nog op moeten wachten. Elke dag telt! Wij zien niet in waarop het wachten is. Geef ons die waarden, want dan kan morgen weer de schop in de grond. Daar is het ons om allemaal om te doen. Als er niet heel snel iets gebeurt, bezinnen we ons op andere manieren om een doorbraak te forceren. Maar we hopen dat dit niet nodig is”, aldus Kooiker.

Dank!
De organisatie -GiV in samenwerking met 49 branche- en ondernemersorganisaties- bedanken de gemeente Den Haag, Staatsbosbeheer, de politie, de hulpdiensten en de provincie Zuid-Holland voor de goede samenwerking en het mede mogelijk maken van deze geslaagde actiedag!

 

Meer informatieMinder informatie

Een greep uit onze zakelijke klanten