Zandspuiten & zandblazen | Kooiker Zuigtechniek « Overslaan en naar de inhoud gaan

Zandspuiten en zandblazen

Inhoudsopgave

 

Bent u een zakelijke bezoeker? Ga dan naar: zandspuiten en zandblazen- zakelijk

 

Heeft u een moeilijk bereikbare kruipruimte, een tuin of andere ruimte die u graag wilt opvullen met zand of een andere grondstof (zoals: grind, schelpen of Argex korrels)? Dan is onze vernuftige blaastechniek, ook wel zandspuiten of zandblazen genoemd, de ideale oplossing hiervoor!
 

Zand op moeilijk bereikbare ruimten

Door middel van onze krachtige zandblaas- en -zuigauto’s kunnen wij ook op moeilijk bereikbare plekken zand of andere grondstoffen aanbrengen. Bij zandspuiten / zandblazen werken we met een specifieke oplossing, namelijk: lucht!
 

Waar kunt u zandspuiten / zandblazen zoal voor inzetten?

 • Grondwerk (zand aanbrengen in de tuin);
 • Grondverzakking;
 • Kruipruimte en fundering drogen/ophogen;
 • Vijvers en zwembaden dempen door middel van zandblazen;
 • Overige moeilijk bereikbare plekken.
   

Kooiker Zuigtechniek, de specialist in zandspuiten!

Kooiker Zuigtechniek is de specialist (sinds 2006) als het gaat om zandspuiten en zandblazen. Ons ruime wagenpark is snel inzetbaar en ons werkgebied loopt van Luxemburg naar Groningen. Onze blaasauto’s zijn voorzien van alle benodigde certificaten en vergunningen. Bij Kooiker Zuigtechniek wordt er gedacht in oplossingen: ‘we kunnen alles’ hoor je hier vaak.  
 

Scherpe tarieven zandblazen

De meest gestelde vraag bij zandblazen is: ‘wat kost zandblazen’? Als u kiest voor Kooiker Zuigtechniek betaalt u nooit teveel. Sinds 2006 is ons bedrijf toegelegd op zandspuiten en zandzuigen en onze hele interne organisatie is hier efficiënt op ingericht. Vraag nu een offerte aan voor zandspuiten
 

Hoe werkt zandblazen / zandspuiten?

U kunt zand op meerdere manieren aan (laten) brengen. Hierbij kunt u denken aan een graafmachine, kruiwagens of u kunt het zelf doen met bijvoorbeeld emmers. Echter is dit erg arbeidsintensief en de plek waar u zand aan wilt brengen kan slecht bereikbaar zijn. Wanneer er bijvoorbeeld zand in uw tuin of in uw kruipruimte aangebracht moet worden, kunnen wij dit doen door middel van onze blaascombinatie en slangen. Hoe wij dit zand dan aanbrengen? Dat gaat als volgt, bijvoorbeeld in een kruipruimte:

 1. De vrachtwagen wordt geparkeerd en opgesteld, de slangen worden uitgelegd richting de woning;
 2. Er wordt bekeken of er eventueel met dekens/deurpostbeschermers de vloer of deurposten beschermd kunnen worden;
 3. De slang wordt naar het kruipluik gebracht;
 4. Onze grondwerker gaat de kruipruimte in en gaat met de slang naar de op te hogen plekken in de kruipruimte;
 5. Het zand wordt in de kruipruimte aangebracht en geëgaliseerd;
 6. Alles wordt weer opgeruimd;
 7. Het resultaat? Een opgehoogde kruipruimte en geen overlast meer!

 

zandblazen en zandspuiten
 

Zand in kruipruimte

Het aanbrengen van zand in de kruipruimte. Heeft u bijvoorbeeld een moeilijk bereikbare tuin waarbij het bijna onmogelijk is om een grote hoeveelheid zand op een nette manier op de plek te krijgen of te verwijderen? Door middel van tientallen meters lange slang kunnen wij altijd uw tuin bereiken en is het mogelijk om door middel van blaastechniek uw tuin te voorzien van bijvoorbeeld zand, schelpen of een andere grondstof. Geen kruiwagens die over uw kostbare vloer gereden moeten worden en geen puin en vuil in uw huis.
 

Voordelen van zandspuiten

 • Het behoud van uw vloer en interieur;
 • Vakkundige oplossingen en ondersteuning;
 • Zandspuiten is veel minder arbeidsintensief;
 • Doordat we werken met slangen kunnen we schoon en efficiënt werken;
 • Zandspuiten is mogelijk op moeilijk bereikbare plaatsen.

 

zandspuiten en zandblazen

 

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren!

 

Vereiste certificaten en vergunningen

Kooiker Zuigtechniek is voorzien van alle benodigde certificaten en vergunningen om te werken op iedere locatie. Alle medewerkers hebben een NAM-pas en ons moderne wagenpark is uitgerust met een aarding controle unit. Daardoor wordt elektriciteit direct afgevoerd en vindt er geen vonkvorming plaats.

 • Kooiker Zuigtechniek B.V. is VCA** en ISO 9001 gecertificeerd;
 • Onze zuigwagens zijn SIR gekeurd;
 • Onze zuigwagenss zijn voorzien van gasdetectie;
 • Onze medewerkers zijn medisch gekeurd en voorzien van een veiligheidspaspoort, zodat wij ook op petrochemisch en industrieel terrein snel aan de slag kunnen;
 • BRL 7000 gecertificeerd;
 • Kooiker Zuigtechniek B.V. is een erkend leerbedrijf transport en logistiek.
   

Wat kost zandspuiten?

Door de vele verschillende situaties waarin zandspuiten toegepast kan worden, berekenen we voor elke opdracht een passende prijs. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en haalbaarheid van uw wensen. Wilt u weten wat het ophogen van de kruipruimte kost of wat de prijs is voor zandblazen op een andere (lastig bereikbare) plek? Aan de hand van uw situatie kunnen we een passende offerte voor u maken, voor elke klus berekenen wij een passende prijs!
 

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst 15 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto bij u in de buurt. Bekijk hier ons uitgebreide wagenpark!
 

Meer informatieMinder informatie

Een greep uit onze zakelijke klanten