Header_projecten

Last van water in uw kruipruimte?

Water in de kruipruimte

Heeft u last van water in uw kruipruimte of wilt u de kruipruimte beter isoleren? Kooiker Zuigtechniek B.V. heeft de middelen om uw vochtige kruipruimte schoon en leeg te zuigen of op te vullen met zand of schelpen. De kruipruimte vullen met een natuurlijke drainage van schelpen heeft als voordeel dat het klimaat onder uw huis verbetert. Hierdoor heeft u minder last van tocht en een koude vloer. Ander bijkomend voordeel is dat er minder huisstofmijt in uw woning komt en uw huis beter geïsoleerd is. De werkzaamheden om uw kruipruimte beter te isoleren of schoon te maken nemen vaak maar een werkdag in beslag.

Oorzaken van water in de kruipruimte

Het is erg vervelend wanneer u overlast heeft van water in uw kruipruimte. Het water in de kruipruimte kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het zijn dat er een leiding/riolering lekt of dat het grondwaterpeil zo hoog staat dat het water boven het zand in de kruipruimte uitkomt. Wanneer de kruipruimte vervuild is door bijvoorbeeld een kapotte riolering, kunnen wij eerst de kruipruimte leegzuigen zodat het een schone ruimte wordt.

Gevolg van water in de kruipruimte

U kunt op verschillende manieren overlast ervaren wanneer u een vochtige kruipruimte heeft. Het water trekt omhoog in de muren, waardoor bijvoorbeeld schimmelvorming kan ontstaan. Dit kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Ook voelt de vloer in dat geval koud aan en kan er een muffe lucht in huis aanwezig zijn. Een kruipruimte is vaak vochtig, echter wanneer er overlast ontstaat adviseren wij om te zoeken naar een oplossing.

Vochtige kruipruimte
Overlast kan ontstaan door een vochtige of verzakte kruipruimte

Oplossingen tegen water in de kruipruimte

Om een vochtige kruipruimte begaanbaar te kunnen maken, zijn er verschillende oplossingen. Zo kan er een laag vervuild zand weggezogen worden wanneer er bijvoorbeeld een leiding heeft gelekt. Daarnaast kan er een laag zand aangebracht worden zodat men boven het grondwaterpeil uitkomt. Ook kan gekozen worden voor schelpenisolatie. Dit is meteen een natuurlijke drainage en het zorgt voor droge lucht in de kruipruimte. Wilt u meer informatie over het aanbrengen van schelpenisolatie? Ook hierover kunnen wij u adviseren en vrijblijvend een offerte voor u maken.

Zand aanbrengen kruipruimte
Het aanbrengen van zand helpt om boven het grondwaterpeil uit te komen. Hiermee voorkomen we vochtoverlast uit de kruipruimte

Een schoon huis: het voordeel van zuigtechniek

Een groot voordeel van zuig- en blaastechniek is dat uw huis schoon blijft. De slang gaat vanuit uw kruipruimte rechtstreeks naar de vrachtwagen en het natte zand uit de kruipruimte wordt daar opgeslagen. Uw interieur en vloeren blijven dus volledig intact. Wanneer u de kruipruimte wilt ophogen met zand werkt het proces andersom. In dat geval wordt het zand vanuit de vrachtwagen, door middel van slangen, in de kruipruimte aangebracht. Dus heeft u last van een vochtige kruipruimte of grondwater in uw kruipruimte? Kooiker Zuigtechniek B.V. kan u een passende én schone oplossing bieden.

Hoe werkt het?

Waarom Kooiker Zuigtechniek B.V.?

• Wij voorzien u, met onze jarenlange ervaring in kruipruimtewerk, van een eerlijk advies;
• Wij werken snel, efficiënt en beperken overlast tot een minimum;
• Wij werken tegen heldere tarieven.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u een vraag over het toepassen van blaas- en zuigtechniek in uw kruipruimte, of wilt u vrijblijvend een offerte? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken! Wij kunnen dan een passende prijs voor u maken.

Of bekijk:


Referenties
Copyright 2018 Kooiker Zuigtechniek