Water in uw kruipruimte? | Kooiker Zuigtechniek lost de oorzaak op « Overslaan en naar de inhoud gaan

Water in kruipruimte

Inhoudsopgave

 

Heeft u last van water in de kruipruimte? Water in kruipruimte is een veel voorkomend, lastig probleem. Het zorgt voor slechte isolatie, stank in de kruipruimte, zand zakt weg onder fundering en er is sprake van een slecht leefmilieu in het gebouw erboven. Kooiker Zuigtechniek bestrijdt al deze problemen met het beste materieel en de beste technieken.

water in kruipruimte
 

Water in kruipruimte of kelder verwijderen

Het verwijderen van water uit de kruipruimte of kelder lijkt tijdrovend, bewerkelijk en vies. Met een zuigwagen van Kooiker Zuigtechniek is het leegzuigen van een vochtige kelder of vochtige kruipruimte snel geklaard. De werkzaamheden nemen vaak maar een werkdag in beslag.
 

Een vochtige kruipruimte of vocht in kruipruimte?

Kooiker Zuigtechniek B.V. zuigt uw vochtige kruipruimte schoon en leeg en vult dit naar wens met zand, argexkorrels of schelpen isolatie. Een groot voordeel van de zuig- en blaastechniek is dat uw huis schoon blijft. De slang gaat vanuit uw kruipruimte rechtstreeks naar de vrachtwagen en het natte zand uit de vochtige kelder wordt daar opgeslagen en na afloop afgevoerd. 
 

Voordelen van een opgevulde kruipruimte

 • De natuurlijke drainage van bijvoorbeeld schelpen verbetert het klimaat onder uw huis;
 • Er is minder tocht en de vloer voelt minder koud aan;
 • Er komt minder huisstofmijt en minder ongedierte in uw woning;
 • Uw woning is beter geïsoleerd;
 • Er is minder vocht en schimmelvorming in de rest van het huis.
   

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heeft u een vraag over het toepassen van blaas- en zuigtechniek tegen vocht in kruipruimte, of wilt u vrijblijvend een offerte? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. 
 

Heeft u een lekke kelder of een zeer vochtige kelder?

Het is belangrijk dat het leefklimaat van een kelder in orde is. Zeker als u gebruik wilt maken van de kelder voor opslag. Met de juiste zuigtechniek is het mogelijk de kelder binnen korte tijd droog te zuigen. Daarna kunt u eenvoudig uw kelder waterdicht maken en/of isoleren.
 

Oorzaken van water in de kruipruimte

De aanwezigheid van vocht in kruipruimte kan verschillende oorzaken hebben. Er lekt een leiding of riolering. Of het grondwaterpeil staat zo hoog dat het water boven het zand in de kruipruimte uitkomt. In beide gevallen is de kruipruimte een oorzaak van veel problemen in de rest van het huis. Wij kunnen uw kelderruimte voorbereiden voor het kelder waterdicht maken.
 

Vervuiling door een kapotte riolering

Wanneer de kruipruimte vervuild is door bijvoorbeeld een kapotte riolering, kunnen wij eerst de kruipruimte leegzuigen zodat het een schone ruimte wordt. De riolering kan dan beter bereikt worden voor reparatie. U kunt dan eventueel kiezen voor kelder waterdicht maken en de ruimte direct laten isoleren.
 

Overlast van een vochtige kelder of vochtige kruipruimte

U kunt op verschillende manieren overlast hebben van water in kruipruimte of een lekke kelder. Het vocht trekt omhoog in de muren, met als gevolg schadelijke schimmelvorming. Ook voelt de vloer in huis vaak koud aan en kan er een muffe lucht in huis aanwezig zijn. Water in kruipruimte gevolgen kunnen erg schadelijk zijn voor de gezondheid.

 

Alles voor een tevreden klant

Bij iedere klus voor particulier of zakelijke klant doen wij ons uiterste best om de klant tevreden te stellen. Lees hoe onze klanten onze dienstverlening ervaren!

 

Oplossingen tegen water in de kruipruimte

 • De laag vervuild zand wegzuigen en lekkende leidingen of riolering laten repareren;
 • Laag zand aanbrengen zodat het boven het grondwaterpeil uitkomt;
 • Schelpenisolatie aanbrengen voor natuurlijke drainage;
 • Argexkorrels aanbrengen voor een natuurlijke drainage.
   

Zand aanbrengen kruipruimte

Het aanbrengen van zand helpt om boven het grondwaterpeil uit te komen. Hiermee voorkomen we vochtoverlast uit de kruipruimte. Eventueel vervuilde grond wordt eerst weggezogen en afgevoerd.  Nieuw zand wordt vervolgens in de kruipruimte geblazen. U heeft niet langer last van een ander veelgehoord probleem; ‘zand zakt weg onder fundering’.

water in kruipruimte
 

Waarom Kooiker Zuigtechniek B.V.?

 • Wij voorzien u, met onze jarenlange ervaring in kruipruimtewerk, van een eerlijk advies;
 • Wij werken snel, efficiënt en beperken overlast tot een minimum;
 • Wij werken tegen heldere tarieven.
   

Vocht in kelder aanpakken met een duurzaam natuurproduct

Wij raden aan om te kiezen voor een drogere en warmere kruipruimte op basis van een duurzaam natuurproduct. Tien procent van alle warmte gaat verloren via de vloer. Schelpen zijn het ideale, natuurlijke isolatiemateriaal voor uw kruipruimte en tegen water in kelder.
 

Schelpen in de strijd tegen vocht in kelder

Schelpen hebben van nature een vochtwerende en isolerende functie. Ze bestaan voor bijna honderd procent uit kalk, dus kunnen ze niet gaan rotten. Bovendien hebben ze een onbeperkte levensduur en werking. Schelpen blazen in de kruipruimte of kelder zorgt dat u op natuurlijke wijze zorgt voor drainage in kruipruimte.
 

Hoe gaan wij te werk bij een kelder waterdicht maken?

 • De vrachtwagen wordt geparkeerd en opgesteld en de slangen worden uitgelegd richting de woning;
 • Er wordt bekeken of er eventueel met dekens/deurpostbeschermers de vloer of deurposten beschermd kunnen worden;
 • De slang wordt naar het kruipluik gebracht;
 • Onze grondwerker gaat de kruipruimte in en gaat met de slang in de kruipruimte;
 • Het vocht wordt weggezogen en de kruipruimte wordt desgewenst gevuld met schelpen, Argexkorrels of zand;
 • Alles wordt weer opgeruimd en het weggezogen zand wordt afgevoerd.
   


Wilt u uw kelder waterdicht maken of heeft u last van een vochtige kruipruimte? 

Er zit veel verschil in kruipruimtes, daardoor verschilt de manier van behandeling per ruimte. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden tot kelder waterdicht maken in uw huis of bedrijfspand. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een offerte.

Uitgebreid wagenpark

Momenteel bestaat ons wagenpark uit maar liefst 15 verschillende zuig- en blaascombinaties en beschikken we over een eigen centrale werkplaats. Er is meestal wel een vrachtauto bij u in de buurt. Bekijk hier ons uitgebreide wagenpark!
 

Meer informatieMinder informatie

Een greep uit onze zakelijke klanten