Header_projecten

Boomverzorging: groeiplaatsverbetering bestekposten

Bomen: groeiplaatsverbetering en voedingspijlers

Zuig- en blaastechniek is een uitkomst voor boomverzorging. Grond zuigen uit de groeiplaats van een boom, waardoor de wortels niet beschadigd raken, is in steeds meer bestekken de voorgeschreven methode.

Kooiker Zuigtechniek B.V. is expert in groeiplaatsverbetering en het verwijderen van grond rond bomen. Boomwortels vrijzuigen is een methode die steeds meer ingezet wordt. Alle werkzaamheden worden uiterst vakkundig uitgevoerd. Indien gewenst, brengen wij direct nieuwe bomengrond of substraat aan. Ook verwijderen wij boomstronken en boomwortels voor particulieren en bedrijven. Met behulp van onze machines worden alle boomstronken afgevoerd.

Grond zuigen uit de groeiplaats van een boom
Grond zuigen uit de groeiplaats van een boom

Zuigtechniek bij standplaatsverbetering

Het afbreken van een boom met zwaar materieel, het stobbenfrezen en het planten van een nieuwe boom kost een veelvoud van standplaatsverbetering door de inzet van een grondzuiger. Zuigtechniek biedt een efficiënte oplossing voor het verwijderen van verharding en problemen rond leidingen, bodemvruchtbaarheid en afwatering. Bovendien wordt met de inzet van een grondzuigauto wortelkap en graafschade met kans op infecties voorkomen.

Chauffeur bedient de zuigauto met afstandsbediening
Chauffeur bedient de zuigauto met afstandsbediening

Voordelen van grondzuigen uit bestaande boomplantplaats:

  • Wortelkap of graafschade – met kans op infecties – wordt voorkomen;
  • De werkwijze is snel, efficiënt en minder arbeidsintensief dan graven;
  • De klus kan binnen een uur zijn geklaard.

Aanbrengen wortelpijlers – toegankelijk maken grondwater

Wanneer de boom niet genoeg voedingsstoffen en vocht uit de grond haalt, zoeken de boomwortels onder de bestaande verharding naar zuurstof en vocht door condensvorming. Vaak groeien de wortels extreem hard, waardoor zij de bestaande verharding naar boven drukken. Het wegkappen van deze wortels is echter geen redmiddel, omdat de bron van het probleem niet wordt aangepakt.

Het zuigen van wortelpijlers, ook wel voedingspijlers genoemd, vormt het antwoord. Kooiker Zuigtechniek B.V. zuigt wortelpijlers om het grondwater toegankelijk te maken. Zo kunnen de wortels storende grondlagen doorbreken en doorgroeien naar beter doorwortelbare grond.

Grondzuigen en -blazen bij boomverzorging? Kooiker Zuigtechniek B.V. staat voor u klaar

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor al uw bestekposten

Benieuwd naar de mogelijkheden voor de standplaats- en grondverbetering van bestaande bomen? Wilt u een prijs ontvangen voor uw bestekposten? Kooiker Zuigtechniek B.V. geeft snel en vrijblijvend advies. Stuurt u het bestek en de betreffende posten, dan prijzen wij deze direct af. Door verschillende zuigauto’s en ruime ervaring in boomverzorging kunnen wij altijd de goedkoopste kuubprijs berekenen.


Referenties
Copyright 2018 Kooiker Zuigtechniek